Over ons

 

 

 

Het idee voor een tijdschrift is ontstaan in 2014 door een groep autosportfanaten, onder leiding van Gino Vercruysse (nog steeds hoofdredacteur), die hun foto’s van en ervaringen op de evenementen in de vele verschillende disciplines wilden delen met het grote publiek en waarvoor de vzw. Racing Media Group opgericht werd.

In 2015 verscheen het eerste nummer op A5 formaat dewelke meteen goed ontvangen werd aangezien er weinig tot geen dergelijke magazines op de markt waren.

In 2017 waren reeds bijna alle overenthousiaste beginnelingen vertrokken en stond Gino er quasi alleen voor. Toen kwamen een drietal mensen, Franky Devos, Geert Louagie en Timo Spinnewyn, helpen om zowel de organisatorische en financiële zaken terug op punt te zetten en dit mooie initiatief verder uit te bouwen.

In 2018 werd voor het eerst in Kortrijk een racingshow georganiseerd met groot succes wat ondertussen uitgegroeid is tot een tweejaarlijks, internationaal evenement met duizenden bezoekers die de vele standhouders en de honderden tentoongestelde competitievoertuigen uit alle takken van de autosport komen bewonderen en dit ten voordele van het goed doel.

Vanaf 2019 kwam het magazine om de twee maand uit (i.p.v. per drie) en werd het op A4 formaat gepresenteerd met een minimum van 64 pagina’s. Ondertussen waren er vele verschillende medewerkers/vrijwilligers bijgekomen zodat een hoogwaardig tijdschrift per abonnement kon verkregen worden. Ook werd de samenwerking opgestart met Autostal Atlantic om hun reeds bestaande “challenge” terug succesvol te maken met de nodige mediasteun en werden twee eigen “challenge’s” in auto– en rallycross opgestart.

Tijdens de twee Covid-jaren werd geprobeerd om het hoofd boven water te houden door veel interviews, reportages en (de weinige) autosportevents te  brengen  wat aardig gelukt was want de interesse, en bijgevolg het aantal abonnees, werd steeds groter.

Nog twee racingshow volgden in 2020 in Tielt en in 2022 in Waregem met grote publieke belangstelling en tvv het Ronald McDonald kinderfonds.

De groei was niet meer te stuiten en in 2022 werd beslist dat Gino zich, naast het werk als hoofdredacteur, meer toelegt op de organisatie van de racingshow en werd Nick Pannekoecke, na één jaar vervangen door Brian Masschaele, aangetrokken om de lay out te verzorgen van RMmagazine. Geert bleef zich bezighouden met de boekhouding, tekstschrijven, perscontacten en accreditatieaanvragen terwijl Marleen Desmet het bestuur vervolledigde als logistieke steun. In de loop van datzelfde jaar komen er enkele fotografen/verslaggevers de bende trouwe medewerkers bijspringen zodat men een ongeziene  hoeveelheid aan materiaal ter beschikking krijgt om steeds meer en meer diversiteit te brengen. Het magazine werd op tachtig en nog meer bladzijden uitgebracht in dit superjaar voor de vereniging. Er waren voor het eerst eigen fotografen op bvb. de Formule 1 wedstrijden in Francorchamps en Abu Dhabi terwijl de verschillende circuitevents in binnen- en buitenland werden gecoverd, alle Belgische en Vlaamse (VAS) rally’s gevolgd werden net als vele WRC manches, het internationaal en nationaal rallycrossgebeuren door verschillende medewerkers tot bij de lezers gebracht werd, autocross in eigen land en over de grenzen heen gefotografeerd en becommentarieerd werd, enz. door maar liefst meer dan twintig medewerkers uit binnen- en buitenland.